Vojvođanska olimpijada starih sportova 17. septembra u Bačkom Gradištu

Trinaesta po redu manifestacija Vojvođanske olimpijade starih sportova održaće se u subotu, 17. septembra na stadionu FK Vojvodina u Bačkom Gradištu.
Prvobitno je trebalo da se održi 20. avgusta, ali je otkazana zbog lošeg vremena.
Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje Bečejsko udruženje mladih uz podršku opštine Bečej. Više o olimpijadi pogledajte OVDE.
Cilj ove olimpijade jeste da se ožive zaboravljene veštine kojima je omladina pre par vekova odmeravala snage sa vršnjacima iz susednog sela, a svi učesnici će imati i priliku da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina. 
 
Prijave za ekipe su otvorene, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem onlajn formulara, kao i preko Fejsbuk stranice Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova. Kotizacija za učešće na olimpijadi se od ove godine naplaćuje i to simboličnom sumom od 1.000 dinara po ekipi.
Bečejsko udruženje mladih - BUM je nastalo kao proizvod ideja i godina bavljenjem neformalnim aktivizmom grupe mladih koji nisu odustali od želje da nešto promene u Bečeju.
  • joca

    07.09.2022 12:01
    Nema vise gajdi
    @Milivoje

    Sada su gusle aktuelne, sa pesmama o ratnim zlocincima.
  • Milivoje

    06.09.2022 19:29
    Samo pitam...
    Hoće biti i gajdaša ili nam je taj tradicionalni instrument odavno izumro na našim prostorima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina