Usvojen rebalans budžeta grada Zrenjanina

Odbornici Skupštine Zrenjanina usvojili su izmenu Odluke o budžetu grada za 2022. godinu, kojom se ukupna budžetska sredstva povećavaju za 4,6 odsto, odnosno za 294,4 miliona dinara.
Usvojen rebalans budžeta grada Zrenjanina
Foto: 021.rs
Rebalansom je utvrđen budžet u ukupnom iznosu od 6,6 milijardi dinara, a prema rečima gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, višak prihoda usmeriće se na nastavak različitih investicionih radova u gradu i okolnim mestima.
Salapura je rekao da će biti finansirani radovi na unapređenju vodosnabdevanja, zameni vodovodnih cevi u gradu, izgradnji eko-česmi, kanalizacione mreže i bušenju bunara u naseljenim mestima, unapređenju sistema grejanja u pet seoskih osnovnih škola.
Naveo je da će za zamenu kotlova u osnovnim školama biti utrošeno više od 80 miliona dinara, a da Grad Zrenjanin namerava da u narednom periodu finansira izgradnju skoro 25 kilometra nove putne mreže.
 
U skladu sa usvojenim rebalansom budžeta, korigovani su i programi poslovanja javnih komunalnih preduzeća, ustanova kulture i drugih budžetskih korisnika.
  • Zrenjaninac

    11.09.2022 11:33
    Koji budzet, Zrenjanin nema budzet ? Od 1990 god sve nase pare idu za Beograd
  • Janos

    11.09.2022 10:58
    Suboticka
    Dali je usvojeno da ce biti sredstava za asfaltiranje suboticke uluce kao sto je i zvanicno obecano? Ili cemo po starom: nada zadnja umire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina