Vrtić iz Pećinaca odbio prigovor oca da vrati svoje dete - "Komisija postupala u skladu sa Zakonom"

Predškolska ustanova "Vlada Obradović Kameni" iz Pećinaca odbila je prigovor Miloša Mažića, oca devojčice koja je stavljena na listu čekanja bez obrazloženja.
Vrtić iz Pećinaca odbio prigovor oca da vrati svoje dete - "Komisija postupala u skladu sa Zakonom"
Foto: Pixabay
U odluci koju je potpisao direktor te ustanove, a preneo N1 navodi se da je prigovor neosnovan i da je upisna komisija postupala u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, kao i odredbama Pravnilnika o upisu dece i radu upisne komisije predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni".
Kako se dalje navodi, Pravilnikom se proverava ispunjenost uslova kao i to da li su izmirene sve obaveze plaćanja iz prethodnog perioda. Dodaju da se prijem dece vrši prema uzrastu dece, smeštajnim kapacitetima objekta kao i normativima za prijem dece.
"Upisna komisija je na osnovu zahteva za upis u narednu godinu devojčice razmatrala zahtev, ali imajući u vidu da su smeštajni kapaciteti za sada popunjeni, dete je listi čekanja. Nažalost, smeštajni kapaciteti nisu dovoljni da se udovolji zahtevima svih roditelja i prime sva deca", navodi se u odluci predškolske ustanove.
 
Podsetimo, ispred vrtića u Pećincima prošle nedelje su se okupili roditelji za čiju decu više nema mesta u toj lokalnoj predškolskoj ustanovi. Oni su za N1 rekli da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi DS koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika.
 
Dragana Adamić iz Pećinaca, majka trogodišnjeg deteta koje već tri godine ne uspeva da upiše u vrtić u tom mestu, rekla je za N1 da je i ove godine odbijena, jer nije htela da glasa za SNS.
 
Roditelji za novonastalu situaciju optužuju poverenika Srpske napredne stranke za Pećince Milorada Pantića Lukija, koji je, kako za N1 tvrde svedoci koji su želeli da ostanu anonimni, direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.
  • Vlada

    21.09.2022 15:45
    "Za našu decu!" Nisu se šalili! Sve za njihovu decu...
  • Mile

    16.09.2022 12:30
    Nakon ovog mogu zaključiti da je luki zaista "moćan" i da ima "jaku pozdinu". Osim toga, on se nikog ne boji a naročito meštana Pećinaca.
  • sremac

    16.09.2022 07:26
    sto
    Aja mislio da je luki demokrata. Sada je poskocio u mojim ocima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina