Otvaranje rekonstruisanog Narodnog pozorišta u Subotici najavljeno za septembar naredne godine

Pokrajinski premijer Igor Mirović izjavio je da će Pokrajinska vlada finansirati završetak rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici sa dodatnih 274 miliona dinara.
Otvaranje rekonstruisanog Narodnog pozorišta u Subotici najavljeno za septembar naredne godine
Foto: 021.rs

Najavio je da će obnovljeno pozorište biti otvoreno 1. septembra naredne godine.

"Uspeli smo da obezbedimo i onaj novac koji je trebalo da obezbede Vlada Srbije i Grad Subotica. Tu smo dobili na vremenu, jer da smo čekali još ova dva nivoa vlasti, novac bismo obezbedili tek od proleća sledeće godine", rekao je Mirović.

Najavio je da će se, nakon završetka rekonstrukcije zgrade pozorišta, planirati uređenje koncertne dvorane, što će takođe pomoći Pokrajinska vlada.
 
"Kultura zahteva i imaće posebnu podršku pokrajinske administracije i u narednim godinama", kazao je Mirović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.