LSV: Kada će biti obnovljen saobraćaj na pruzi Kikinda-Zrenjanin-Beograd?

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pita nadležne u "Srbijavozu" kada će biti obnovljen putnički saobraćaj na relaciji Kikinda - Zrenjanin - Beograd.
LSV: Kada će biti obnovljen saobraćaj na pruzi Kikinda-Zrenjanin-Beograd?
Foto: 021.rs

"Brojni građani su još pre četiri godine bili uskraćeni da koriste ovu vrstu prevoza zbog rekonstrukcije dela pruge od Zrenjanina do Pančeva. Pruga je rekonstruisana, ali prevoz putnika nije obnovljen. Prugom sada krstare teške teretne kompozicije", naveo je član Izvršnog odbora LSV-a Jan Gages u saopštenju.

Dodao je da građani Lukićeva, Orlovata, Tomaševca, Uzdina, Kovačice, Debeljače, Crepaje i Kačareva očekuju da se putnički saobraćaj na ovoj relaciji obnovi, jer im je on ranijih godina u velikoj meri olakšavao odlaske u Beograd ili Zrenjanin.

"Poznato je da je više hiljada radnika, učenika, studenata i poljoprivrednih proizvodjača koristilo železnički prevoz na ovoj relaciji", podsetio je Gages.

  • Branko

    01.02.2024 15:11
    Kome treba putnicki saobracaj
    Problem je sto o tome odlucuju oni koji se voze u sluzbenim vozilima sa placenim gorivom, opravkama i registracijom i koji ne koriste voz. Voz i putnicki saobracaj na toj i drugim relacijama ce zadrzati stanovnike u ruralnim oblastima i spreciti pustosenje sela. Najlskse je bilo doneti odluku o ukidanju 400 km pruga u Vojvodini. Kajanje ne pomaze, bude kasno.
  • Vlada

    21.09.2022 21:33
    Beovoz
    Ako se malo raspitate, saznace te da je 1989 SR Srbija dobila od "Evrope" materijal za rekonstrukciji pruge Pa-Zr-Ki-Su. Po tom ugovoru tuda je treba da se izmesti teretni saobracaj a pravas Bg-Ns-Su da bude putnicka relacija (brza prugu). Medjutim donesena odluka za Vukovo spomenik i prugu za Beovoz i materijal je za to iskoristen.
  • Trostav

    19.09.2022 22:06
    Šta će pruga kada nikada ne naprave red vožnje koji odgovara korisnicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".