NDNV: Užasne pretnje novinaru pančevačkog portala, država odgovara za njegovu bezbednost

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje užasne pretnje novinaru portala Pančevo Si Ti Slobodanu Dukiću.
NDNV: Užasne pretnje novinaru pančevačkog portala, država odgovara za njegovu bezbednost
Foto: 021.rs
NDNV poziva policiju i tužilaštvo da hitno pronađu i procesuiraju počinioce.
 
"Kolegi Dukiću nepoznati počinioci ostavili su noćas dva pogrebna venca na ulazu u porodično imanje u Šumarku, kod Kovina", navodi se u saopštenju.

Redakcija portala Pančevo Si Ti je o svemu već obavestila nadležne u Policijskoj upravi u Pančevu i u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Smederevu. 

"Upozoravamo nadležne organe da je bezbednost novinara Slobodana Dukića isključivo njihova odgovornost. Ovaj morbidni gest pretnje zapravo je moguć u društvu u kojem su govor mržnje, zastrašivanje i targetiranje novinara, i drugih 'nepodobnih' predstavnika društva, nažalost postali nova normalnost", piše u saopštenju Udruženja.
 
NDNV naglašava da bi predstavnici institucija morali da "konačno počnu da primenjuju zakone, kako ih nasilnici ne bi u potpunosti preuzeli u svoje ruke".
 
NDNV pruža punu podršku kolegi Slobodanu Dukiću, kao i pravnu pomoć, a o pretnjama će obavestiti  sve relevantne međunarodne novinarske organizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.