FOTO: Teretni voz iskočio iz šina kod Sombora, uzrok najverovatnije loše stanje pruge

Teretni voz koji je dolazio iz pravca Novog Sada ka Somboru, iskočio je iz koloseka sinoć oko 22 časa.
FOTO: Teretni voz iskočio iz šina kod Sombora, uzrok najverovatnije loše stanje pruge
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako javlja portal Soinfo, nezgoda se dogodila pred železničkom stanicom u Somboru. Voz se kretao iz pravca Bogojeva. 
Iskakanje je najverovatnije posledica lošeg stanja pruge. Soinfo.rs piše da su pragovi propali, što je pruzrokovalo razilaženje šina. 
Kompoziciju od petnaestak vagona činile su isključivo cisterne sa prirodnim gasom. Nema oštećenih vagona, ni opasnosti od curenja. 
 
 
Pružni prelaz na Gakovačkom putu će biti zatvoren do daljeg. Saobraćaj se preusmerava na Subotički i Bezdanski put. Oporavak ovog dela pruge uslediće narednih dana, obzirom da se ekipa zadužena za intervencije raspoređuje iz Beograda. 
 
Teretni saobraćaj sa pravca Novi Sad - Subotica preusmeren je na somborski deo pruge pre pola godine, po početku izgradnje međunarodne deonice koja spаја Beograd i Budimpeštu. Završetak tih radova najavljen je za kraj 2024. godine. Do tada će teretne kompozicije saobraćati preko Sombora i Bogojeva. 

Teme

voz
  • Branislav

    29.09.2022 13:56
    Isti slucaj
    I u zdravstvu su isto uradili pa nema ko da leci nase ministre!!!!
  • Sombor

    29.09.2022 12:19
    Zorana Mihajlovic je 2018 pootpustala pruzne radnike po Srbiji, i nema tu vise niko ni da radi ni kontrolise, ni rampe, ni prugu, ni pruzne prelaze. Ali zanimljiv podatak kad je Zorana Mihajlovic pravila tehnoloske viskove na zeleznici je da niko u Beogradu nije dobio otkaz, nego su otkaze dobili samo pruzni radnici u ostatku Srbije i Vojvodine . Sada u Beogradu u samo jednoj zgradi zeleznice "gumenoj zgradi" sedi 11.000 zaposlenih SNS kadra koji primaju platu, a nista ne rade. A u Vojvodini i Somboru nema niko da kontrolise pruge.
  • Imre

    29.09.2022 10:33
    Naj pre ce biti da je uskladjeno sa diverzijom severnog toka,kako bi se Sombor zmrzavao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina