Sremska Mitrovica uvodi energetske vaučere za plaćanje ogreva za građane sa malim primanjima

Zbog povećanja cena energenata, Sremska Mitrovica, uvodi vaučere za kupovinu ogreva kao bespovratnu pomoć, mimo sredstava koje dodeljuje Centar za socijalni rad.
Sremska Mitrovica uvodi energetske vaučere za plaćanje ogreva za građane sa malim primanjima
Foto: 021.rs

Čeka nas najskuplja i neizvesna grejna sezona, kažu građani Šapca i Sremske Mitrovice koji za kubni metar ogrevnog drveta ove jeseni izdvajaju 10.000 dinara što je skoro 2 puta više u odnosu na prošlu. Poskupeo je i ugalj, tona Dunavca sada je 14.000 dinara, dok je pelet 38.000. Ogrev su, i pored malih primanja, najpre obezbedili penzioneri, piše RTS.

Odbornici Sremske Mitrovice usvojili su odluku o dodeli vaučera za nabavku energenata u iznosu od 10.000 dinara. Ovih dana, očekuje se javni poziv za dostavljanje dokumentacije i formiranje komisije za ovaj postupak. 

"Naši građani će sa ovim vaučerima moći da plaćaju račune izdate od JKP Toplifikacije, a takođe i da refundiraju troškove kupovinom drva, uglja, peleta, ili briketa. Naravno da, pored ovog vaučera podnesu i zahtev i dostave otpremnicu ili račun gde su izvršili uplatu istog", navodi Dražen Riđošić, načelnik GU za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine u Sremskoj Mitrovici.
 
Jedan od uslova za dobijanje vaučera jeste da građanin ima prebivalište na teritoriji grada Sremska Mitrovica i da prihodi po članu domaćinstva ne budu veći od 25.000 dinara.
 
U Gradskoj upravi Sremske Mitrovice rekli su RTS-u da ne mogu da pretpostave koliki je broj porodica koje će iskoristiti vaučere za grejanje. Novca će, kažu u budžetu biti dovoljno za sve one koji se prijave i ispunjavaju uslove, a vaučere će moći da iskoriste u naredna tri meseca.
  • Goca

    05.10.2022 19:43
    Da li to važi i za Martince?Hv
    Da li to važi i za Martince?Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".