Ministarstvo: Pokrajina vrši nadzor nad Centrom za socijalni rad u Vršcu, a ne mi

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je saopštilo, povodom slučaja ubistva dvogodišnjeg deteta u Vršcu, da nema nadležnost da vrši nadzor nad radom Centra za socijalni rad u tom gradu.
Ministarstvo: Pokrajina vrši nadzor nad Centrom za socijalni rad u Vršcu, a ne mi
Foto: Pixabay

Dodaju da je propisano da to vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku koji je, kako su naveli iz Ministarstva, taj postupak i otpočeo.

Podsetimo, otac M. B. juče je ubio svoju dvogodišnju ćerku, a zatim izvršio samoubistvo u stanu u vršačkom naselju Vojnički trg.

Otac i majka ubijenog deteta su bili u fazi razvoda, a Centar za socijalni rad je, uprkos protivljenju majke, odredio da otac viđa dete, navodi Nova.rs. Ona je juče prijavila policiji da joj je muž poslao poruku u kojoj je najavio da će ubiti sebe i dete. Blic je danas objavio da je pet godina tukao i maltretirao.
 
"Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne zaštite, s obzirom na to da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa sedištem u Novom Sadu. Prema našim saznanjima ovaj organ je taj postupak i započeo", navedeno je u  saopštenju, prenosi N1.
 
Kako dodaju iz ministarstva, rezultati izvršenog nadzora pokazaće da li je Centar za socijalni rad Vršac u vršenju poslova zaštite i pomoći konkretnoj porodici postupao u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada, da li je eventualno bilo propusta u radu i ko je za njih odgovoran.
  • Baba

    05.10.2022 21:07
    Prvo pranje ruku. Ministarstvo koje je krovna instanca nije nadležno. Na kraju će biti krivi spremačica iz Centra za socijalni rad i portir iz policije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.