Pokrajina povodom ubistva deteta: U toku nadzor u Centru za socijalni rad u Vršcu

Nadzor u Centru za socijalni rad u Vršcu je u toku, navode za 021.rs u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
Pokrajina povodom ubistva deteta: U toku nadzor u Centru za socijalni rad u Vršcu
Foto: 021.rs

Kako navode, postupak je pokrenut odmah po saznanju o ubistvu maloletne devojčice i samoubistvu njenog oca 4. oktobra u Vršcu.

"Nakon izvršenog nadzora i analize stručne i druge dokumentacije, kao i realizovanih intervjua sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad u Vršcu, Pokrajinski sekretarijat će utvrditi da li su preduzete sve aktivnosti u vršenju javnih ovlašćenja u konkretnom slučaju", poručuju u sekretarijatu.

Kako dodaju, ukoliko se utvrde nepravilnosti ili nezakonitosti u radu Centra za socijalni rad, preduzeće se sledeće radnje u nadležnosti sekretarijata.
 
Podsetimo, nadzor je pokrenuo i Zaštitnik građana, o čemu detaljnije možete da čitate OVDE.
  • DEKICA

    06.10.2022 20:49
    SAD NADZOR?
    Šta sad vredi nadzor u centru za socijalni rad?
    I onako će se ispostaviti da je sve bilo po zakonu
    i niko nije kriv. Jadna žena što je ostala bez deteta!
  • Magi

    06.10.2022 15:07
    Kao i uvek bombastični naslovi, a svaki slučaj bez epiloga i okrivljenih
    Javnost odmah zaboravi jer loša vest gazi jedna drugu, a majka neće moći ništa da uradi, niti joj je više važno ko je kriv
  • nerotkinja

    06.10.2022 12:15
    trazimo odgovornost institucij
    ko ce da odgovara pred majkom ubijenog deteta??????????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".