Subotica: Usvojen rebalans budžeta grada u iznosu od 8,4 milijardi dinara

Odbornici Skupštine Subotice su na današnjoj sednici usvojili Odluke o izmenama i dopunama o budžetu grada za 2022. godinu na iznos od 8,4 milijardi dinara.
Subotica: Usvojen rebalans budžeta grada u iznosu od 8,4 milijardi dinara
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je rekao da je rebalansom ovogodišnji budžet, koji je iznosio oko 7,5 milijardi dinara, uvećan za 818 miliona dinara.
"Nastala situacija vezano za energetsku krizu je značajno poremetila svetsko i domaće tržište, došlo je do odstupanja od planiranih aktivnosti budžetskih korisnika grada, pa za planirana sredstva mnogo manje roba i usluga može da se pribavi", naveo je Bakić.
Prema njegovim rečima, ostvarivanje prihoda budžeta grada teče planiranom dinamikom.
 
Šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Janoš Nagel rekao je da je ovim rebalansom izvršena raspodela neutrošenih sredstava po završnom računu grada za prošlu godinu, a da je taj iznos oko 500 miliona dinara, što će biti raspodeljeno.
 
Uprkos pretnjama koje su posledica svetske ekonomske krize i još uvek prisutnog korona virusa, Nagel očekuje da neće biti većih problema i da će na kraju godine ostvarenje budžeta biti više od 90 odsto.
 
"To će omogućiti da se realizuju sve planirane investicije, od ulaganja u nastavak izgradnje i rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta Subotica, spa i velnes centra na Paliću, zgrade Gerontološkog centra, Ustanove Kolevka i izgradnje putne infrastrukture", objasnio je on.
 
Odbornička grupa Pokreta građanske Subotice (PGS), kako je rekao Miroslav Milojević, analizirala je punjenje budžeta u prvih šest meseci ove godine i utvrdjeno je da su svi porezi naplaćeni u iznosu od 50 procenata.
 
Međutim, kako je dodao, opoziciju zabrinjavaju prihodi od imovine koji su svega 26 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".