Građani Vršca protestovali zbog ubistva dvogodišnje devojčice: Ko je odgovoran za propuste?

Nekoliko desetina građana Vršca je danas protestovalo ispred Centra za socijalni rad i zgrade Osnovnog suda.
Zahtevali su da se utvrdi ko su lica odgovorna za propuste u slučaju dvogodišnje devojčice koju je u utorak ubio otac i izvršio samoubistvo.
 
Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija o zločinu u Vršcu pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. 
Povodom medijskih navoda da je majka ubijenog deteta više puta prijavljivala oca deteta zbog porodičnog nasilja, Zaštitnik građana traži od MUP-a Srbije da ga obavesti o postupanju nadležne policijske uprave u tom slučaju, posebno o aktivnostima policijskih službenika. 
 
I Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Pokrajinskom sekretarijatu da prikupi i dostavi informacije o izvršenom nadzoru nad radom Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu. Takođe, od suda je zatražen kompletan spis predmeta protiv oca, koji se vodio zbog nasilja u porodici.
 
Do ubistva i samoubistva došlo je u utorak oko 14 časova kada je M.B. (35) u stanu ubio svoju dvogodišnju ćerku, a zatim izvršio samoubistvo.
 
  • Nik

    09.10.2022 10:28
    Doslo na naplatu zaposljavanje podobnih...
  • lk

    08.10.2022 01:28
    Dok ne pomenuse Informer,poverovao bih da imaju dovoljno savesti da ne polituzuju ovu tragediju. Mesaju babe i zabe. Ovde se radi o greskama u sistemu centara za socijalni rad i nasilju u porodici, silovatelj i Informer su druga prica i druga tema.
    Ne koristite ovu tragediju, nego resavajte probleme nasilja u porodici i probleme centara za socijalni rad.
  • Mara

    07.10.2022 22:03
    Zbog ove i slicnih tragedija koje su se na zalost desile, cisto da se zna: Restriktivne mere prema nasilnicima ( zabrana prilaska i dr. ) DONOSI SUD a SPROVODI POLICIJA. CSR samo daje preporuke a konacnu odluku donosi SUD. Kada nasilnik krene da preti i ugrozava radnike CSR, tada je to privatni problem tih radnika i to nije interesantno ni medijima ni dezurnim pljuvacima, ni CSR- gde se to sve odvija a ni SUD-u ni Policiji. Tako je bilo u Rakovici na primer. Uzasne tragedije se dogadjaju jer sistem ne postoji i nasilnici mogu da rade sta hoce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina