Podneta krivična prijava i inicijativa za smenu direktorke Centra za socijalni rad u Vršcu

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu zaštitu podneo je inicijativu za smenu direktorke Centra za socijalni rad u Vršcu Mirjane Knežević i zaposlenih, kao i krivičnu prijavu zbog propusta u radu.
Podneta krivična prijava i inicijativa za smenu direktorke Centra za socijalni rad u Vršcu
Foto: 021.rs
Reč je o slučaju nasilja u porodici, u kojem je ishod bio ubistvo dvogodišnje devojčice od strane oca.

Inicijativa za smenu predata je osnivaču Centra za socijalni rad, Gradu Vršcu, a krivična prijava je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, saopštio je sekretarijat.

Resorni sekretarijat je u ponedeljak izneo detalje vanrednog nadzora u Centru za socijalni rad u vezi sa ovim slučajem. Zaključak inspekcije su propusti u celom lancu odgovora na ovaj slučaj nasilja u porodici.

Grad Vršac nije se od 4. oktobra, kad se dogodilo ubistvo deteta, oglašavao o Centru za socijalni rad koji je pod njihovom nadležnošću.

Autonomni ženski centar zatražio je od Republičkog javnog tužioca ispitivanje odgovornosti javnog tužioca i zamenika Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu u vezi sa ubistvom i samoubistvom od 4. oktobra, a budući da su ustanovljeni propusti u poštovanju procedure.

  • Žokiu zatvor obe, ak

    17.10.2022 18:02
    Doživotmo
    U zatvor ili ih nagrsxfditi ako su članovi sns
  • Pogrešan pristup

    13.10.2022 22:48
    posledice
    Nasilan 5 godina, a prijavljen pre pola godine?
  • Nedodirljivi

    13.10.2022 22:37
    Policija Tuzilastvo Sud nedordiljiv koliko naprave propusta.Svesni su oni svi sta rade ali znaju da im se moze.Svi se dignu kad se ovakv ishod desi a kad se upozorava niko necuje .Sve je tuzno zalosno jezivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina