Čoka: Država 20 hektara njiva menja sa firmom tvoraca video igrice Talking Tom

Vlada Srbije donela je odluku o zameni više od 20 hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji katastarske opštine Sanad, koja je deo Čoke, sa firmom Login eko.
Čoka: Država 20 hektara njiva menja sa firmom tvoraca video igrice Talking Tom
Foto: Pixabay

U odluci objavljenoj u Službenom glasniku navode se parcele kako državnog poljoprivrednog zemljišta tako i zemljišta u vlasništvu Login eko koje se dobija u zamenu.

Vrednost državnih njiva je 14 miliona dinara po proceni Poreske uprave što je gotovo identično vrednosti njiva koje se dobijaju od Login eka.

Login eko je firma u vlasništvu Slovenaca Ize i Sama Logina, koji su tvorci video igrice Talking Tom. Oni su prodali kompaniju za milijardu dolara i kupili oko 4.000 hektara zemljišta u Banatu, na kojoj planiraju da se bave organskom proizvodnjom.

Teme

Čoka
  • mile

    20.10.2022 11:59
    U Sloveniji stranci ne mogu kupiti ni zemlju ni stan,a kod nas????Smradovi jedni!!!!
  • Pe

    16.10.2022 22:44
    Zemlja bi trebala da može samo da se rentira ali ne i prodaje strancima.
    Izdajnici i profiteri prodaju ono što nije njihovo, nadam se da će jednog dana odgovarati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina