Festival muzičkih društava Vojvodine tokom vikenda u Rumi

Festival muzičkih društava Vojvodine održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. oktobra u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi.
Ovo je najznačajnija muzička manifestacija u kulturno-umetničkom amaterizmu u Vojvodini, koji se održava svake godine, ali je godišnje tematski podeljen na folklorne ansamble ili horove i orkestre ozbiljne muzike.
Ove godine na Festivalu učestvuju sve kategorije horova - ženski, muški, kamerni, mešoviti, duhovni i vokalni sastavi.
Horovi i orkestri samostalno biraju program izvođenja, s tim što je poželjno da izbor kompozicija bude različitog žanra i iz različitih muzičkih epoha, kao i da je jedna kompozicija iz savremenog muzičkog stvaralaštva.
 
Zlatna, srebrna i bronzana festivalska odličja dodeliće žiri u sastavu kompozitora i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Zoran Mulić, dirigentkinja Hora Opere Srpskog narodnog pozorišta Vesna Kesić Krsmanović, kao i dirigent i vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Božidar Crnjanski.
 
Koncerti oba dana počinju u 19 časova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina