Linglong privremeno obustavlja radove u Zrenjaninu, razlog - preskup transport materijala

Narednih šest meseci na gradilištu Linglonga neće biti značajnijih radova, nezvanično saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (Voice) na licu mesta u Zrenjaninu.
Kako se navodi Voice, navodno se radovi privremeno obustavljaju jer su troškovi transporta materijala postali preskupi.
Kineski menadžer potvrdio je da su se radnici iz Vijetnama i Kine vratili kući, a izvor Vice-a navodi da su skoro svi radnici otišli i da će se poslednja grupa vratiti kući krajem oktobra.
Radnici koji su se vratili, navodi se u tekstu, rekli su da su poslati kući jer "nema kapitala", kao i da je u Zrenjaninu samo desetak radnika iz Kine, Vijetnama i Indije "koji su ostali da čiste".
 
Kineski menadžer rekao je da nije siguran da će se oni vraćati u Zrenjanin.
 
"Zbog rata između Ukrajine i Rusije je poskupela nabavka opreme i zato nismo sigurni šta će se dogoditi. Izgradnja fabrike će se nastaviti. Ovaj ugovor je završen, ali će se nastaviti sa radom. China Energy je državna kompanija i vlada će odlučiti o sledećim koracima", rekao je on za Voice.
 
Takođe, Voice piše da na ulazu još od utorka nema privatnog obezbeđenja.
  • Bata

    27.10.2022 21:19
    Nije šteta
    Nikakav problem, sve što grade, grade na ionako neplodnom zemljištu!!!! Bože, ja 40 godina gledam reviju glupih, nesposobnih, nepoštenih, a sebe zovu političarima i stalno nadmeno kritikuju komunizam. Pričaju o Evropi i kradu, kradu, kradu ... SVI!!!!
  • ?

    27.10.2022 20:26
    A put BG-ZR-NS?
    Jel to znaci da ni autoput koji su najavili 2018. a trebalo je da pocnu da grade u februaru 2022. nece biti uradjen? Nisu ni poceli.
  • Ja

    27.10.2022 19:54
    Šta je istina?
    Zar nije pisalo pre neki dan Vijetnamci idu kući
    A dolaze Indijci i Turci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.