Građanski preokret: Linglong da vrati Srbiji zemljište i ustupi bespravno izgrađene objekte

Građanski preokret iz Zrenjanina pozvao je danas kinesku kompaniju Linglong da vrati Srbiji zemljište i ustupi bespravno izgrađene objekte.
Pozvali su Linglong da "u duhu čeličnog prijateljstva" vrati Srbiji vlasništvo nad zemljištem u blizini tog grada na kom gradi pogon za proizvodnju autoguma.
Reagujući na navode medija da je privremeno obustavljena izgradnja tog postrojenja, iz pokreta su saopštili da je država Srbija "poklonila" Linglongu skoro 100 hektara nekadašnjeg poljoprivrednog zemljišta i pozvali kompaniju da ustupi "bespravno izgradjene objekte" kod Zrenjanina.
Pozvali su novoizabranu Vladu Srbije da "ne spasava" kineskog investitora "novim finansijskim injekcijama iz budžeta", navodeći da je u te svrhe već namenjeno oko 75 miliona evra.
  • X

    29.10.2022 09:54
    X
    Vratice ako budu hteli da nam prodaju nazad! Sto napisa jedan Kinezi niti bilo ko drugi stranac nije kriv za ovo! Uvatite AV i sektu pa od njih potrazujte zemlju itd!
  • G

    28.10.2022 15:00
    G
    Ovo je preglupo,zaista! Sto bi vracali nesto,sto su kupili? Mogu da preprodaju Srbiji za mnogostruko,vise para nego sto su,platili!!! Kinezi ili bilo ko od stranaca,nije kriv vec onaj ko je,prodao zemlju,njega za gusu! A ovima,platite pa vratite!!! Tako se radi,u svetu...nije vam ovo 1945 drugovi!!!
  • Paor

    28.10.2022 12:26
    Nelegalni Građanski preokret
    Na čemu ste vi što bi neko vrati ono što je njegovo, ...uzimala-davala ne postoji u civilizovanom svetu.
    Linglongova fabrika će se izgraditi i pre roka sve u skladu sa legalnom procedurom i legalim dozvolama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.