Linglong: Radovi na fabrici guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni, zastoj zbog podizvođača

Kompanija Linglong objavila je danas da radovi na izgradnji fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni.
Linglong: Radovi na fabrici guma u Zrenjaninu nisu obustavljeni, zastoj zbog podizvođača
Foto: 021.rs
Dodali su da se zastoj u izgradnji desio zbog problema koje su imali sa podizvođačima radova.
"Radovi nisu, niti će biti obustavljeni", saopštio je Linglong povodom objava u medijima o obustavi radova na izgradnji fabrike.
Kako je objašnjeno, China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction (CEEC TEPC), ogranak u Beogradu, koji je jedan od izvođača radova, "imao je poteškoća sa angažovanjem dovoljne radne snage radi realizacije ugovora potpisanih sa Linglongom, a pored toga je po više osnova prekršio odredbe ugovora".
 
Istaknuto je da je to je dovelo do nemogućnosti završetka ugovorenih radova u dogovorenim rokovima i rezultiralo ozbiljnim kašnjenjima i negativnim uticajem na poslovanje Linglonga.
 
"Kako bismo osigurali da završetak projekta bude kada je i planiran, nismo imali drugi izbor, nego da sa kompanijom CEEC TEPC raskinemo deo ugovora i da angažujemo nove i pouzdane izvođače za završetak radova u planiranom vremenskom okviru", navedeno je u saopštenju.
 
Ukazano je na to da "drugi glavni izvođači radova, CCCC i CRBC, kao i podizvođači, i dalje kontinuirano i predano rade na izgradnji projekta".
 
Potpisivanje ugovora i primopredaja radova sa novim izvođačem su u toku, i oni će se vrlo brzo priključiti radovima na gradilištu.
 
"Zajedno sa već postojećim i novim izvođačima ubrzaćemo izgradnju fabrike i u bliskoj budućnosti pokrenuti proizvodnju", naveli su iz Linglonga.
  • hehe

    28.10.2022 16:15
    hehe
    Kako su neki jedva dočekali,sta ste zatvorili fabrike po ZR i celoj Srbiji.Jel smete pitati svoje gazde,sendvicari jedni.
  • Куп је битан

    28.10.2022 15:06
    Све застоје у изградњи платиће порески обвезници Србије. Наћи ће се још неки евро субвнција за кинеску тровачницу Баната.
  • Bojan

    28.10.2022 13:08
    ...
    Bitno da su građani dali 100 miliona EUR direktno za ovu velelepnu investiciju, da je Zrenjanin poklonio ogromno zemljište, da se već dve godine sve investicije u infrastrukturu ZR odnose na komunalno opremanje ove lokacije i sređivanje putne infrastrukture koja vodi do iste.
    Zauzvrat, na radovima je angažovano roblje iz Vijetnama, a rezultat će biti ili skeleti nedovršenih objekata ili ekološka bomba ukoliko ovaj pogon ipak jednom proradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".