Subotica: Prekograničnom saradnjom izgrađene biciklističke staze

U okviru predpristupnih EU programa prekogranične saradnje Mađarski i Srbije, izgrađena je biciklistička staza koja povezuje dva naselja u blizini Subotice kao i na području grada Tompa u Mađarskoj.
Subotica: Prekograničnom saradnjom izgrađene biciklističke staze
Foto: 021.rs (arhiva)
Na području Subotice staza je duga 1.500 metara i povezuje Hajdukovo i Bačke Vinograde pored tog grada, a na teritoriji Tompe iznosi 493,44 metra.
 
Nosilac projekta je Subotica, a partner je lokalna samouprava Tompe.
Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić je rekao da će projekat doprineti da se biciklistički saobraćaj bezbedno odvija.
 
Ukazao je i na njegov značaj za promociju zdravog načina života, zaštitu životne sredine, unapređenje biciklističkog turizma i razvoj prekogranične saradnje.
Dodao je da će intenziviranje regionalne i prekogranične saradnje biti jedan od primarnih ciljeva subotičke lokalne samouprave.
 
"Potpuno je izvesno da ćemo i dalje nastojati da gradovi i opštine u Mađarskoj budu naši partneri na projektima u raznim oblastima", kazao je Bakić.
 
Predsednik Skupštine grada Subotica, Balint Pastor, podsetio je da je Subotica poznata kao grad biciklista, te ukazao da izgradnja biciklističkih staza ima višestruki značaj.
 
"Sve više ljudi, i za rekreaciju i za dolazak na posao, koristi ovaj vid saobraćaja koji je mnogo bezbedniji, a svakako je novi i veoma popularan vid turizma ne samo kod nas, već i u Evropi", istakao je Pastor.
 
Dodao je da postoji plan i izuzetno velika potreba da se izgradi biciklistička staza ka privrednoj zoni u Malom Bajmoku.
 
Ukupna vrednost projekta je oko 566.000 evra, a EU ga je podržala sa 387.775 evra.
  • Teodosije III

    02.11.2022 16:47
    A kad će biciklističkom stazom spojiti Novi Sad i Kamenicu?

    Halo ekolozi, akcija!
  • wow

    31.10.2022 11:18
    Vaaau, 2 km staze!!! Ali vaaau!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.