Potvrđena kazna: Osam godina zatvora za udes na putu Ruski Krstur - Kula u kojoj je poginulo troje

Mihajlu Sabadošu (24) iz Ruskog Krstura, koji je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću na putu između Ruskog Krstura i Kule u kojoj je nastradalo troje mladih, ostaje kazna od osam godina zatvora.
Potvrđena kazna: Osam godina zatvora za udes na putu Ruski Krstur - Kula u kojoj je poginulo troje
Foto: 021.rs
Nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu, na ponovljenom suđenju je doneta nova presuda, na koju se žalilo Više javno tužilaštvo, ali i branioci okrivljenog, pišu Novosti.
Apelacioni sud u Novom Sadu je delimično usvojio žalbu tužilaštva, pa je presuda preinačena u pogledu činjeničnog stanja, a Sabadoš je oglašen krivim i osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri, a teško povređene dve mlade osobe. 
On je, kako saznaju Novosti u Višem sudu u Somboru, oglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i osuđen na osam godina zatvora. Istom presudom Apelacionog suda, izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina posle odslužene kazne. 
 
On se tereti da je vozeći automobil marke reno modela "megan" u noći između subote, 4. jula i nedelje, 5. jula 2020, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri devojke, a dvoje tinejdžera je zadobilo teške povrede.
 
Do nesreće je došlo oko 3:30h ujutro, kada je reno, u kome se u tom momentu nalazilo šestoro putnika, od kojih nijedan nije imao vezan sigurnosni pojas, sleteo sa puta. 
 
Okrivljeni vozač je, kako se sumnja, vozio pod dejstvom alkohola i neograničenom brzinom, a nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo je sa puta u odvodni kanal.
 
Na licu mesta poginule su 15-ogodišnja T. G, 23-ogodišnja B. Đ, a nešto kasnije u bolnici je preminula 17-ogodišnja M. F.
 
U nesreći su teške telesne povrede zadobili 18-ogodišnji J. V. iz Ruskog Krstura, kao i 14-ogodišnja M. S. iz Kule.
  • Dragan Popov

    05.11.2022 07:34
    Kucura
    Jadna deca. Zamolicu Vas sve koji u saobracaju vidite nasilnicke sofere, da stanete na prikladnom mestu Bus stanici i odmah pozovete Policiju i prijavite nasilnike. Preventivno ih treba kaznjavati. Kad sam zvao Policiju rekli su mi : poslacemo nekoga...Pitam ja di cete poslati? Dao sam Vam broj tablica, dao opis auta, divljanje i svedok cu da budem na Prekrsajnom ili sudu za krivicno delo rekli su mi: zao morate da sacekate da neko dodje a od toga da je on prosao nema nista rece nisam ja sto je na sudu tipicna kukavicka izjava bas takih velikih frajera koji tako nasilnicko voze. Nemojte odustati spasite neciji zivot. Opisite sve posaljite Internoj kontroli MUPa u BG nadjite adresu na sajtu i opisite i odgovor Policije ako nece da reagiraju. Uzmite si 15 minuta spasicete zivote. Ja to radim vec godinama i do sada je kaznjeno nekoliko takvih divljaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".