Pregovori o uvođenju voza od Pančeva do Pančevačkog mosta

Direktor preduzeća "Beogradski metro i voz" Andrija Mladenović rekao je da "Srbija voz" pregovora sa vlastima u Pančevu o uvođenju voza od Pančeva do Pančevačkog mosta.
Pregovori o uvođenju voza od Pančeva do Pančevačkog mosta
Foto: 021.rs
Mladenović je za RTS kazao da su građani Pančeva i ranije tražili da "BG voz", koji ima liniju do Ovče saobraća i do Pančeva, ali da kako je kazao, na pančevačkoj strani postoji problem u finasiranju.
"To što građani žele da se voze BG vozom je potpuno u redu i mogu da kažem da je Beograd poslednjih godina ima više sastanaka, na nivou dva grada, i da smo pokušavali da rešimo taj problem", kazao je on.
Rekao je da tu postoji problem u finasiranju "jer Beograd može da finasira prevoz putnika na svoj teritoriji, a Pančevo na svojoj".
 
"Pančevo, moram da kažem nije imalo interes da na ovaj način finansira prevoz putnika kao što Beograd to radi i kroz 'Bg voz'", rekao je Mladenović i objasnio da je interes lokalne vlasti u Pančevu da za građane finasira autobuskog prevoznika na području tog grada.
 
Dodao je i da "nisu jednostavno mogli da pronadju rešenje da finasiraju rastojanje od Ovče do Pančeva", te podsetio da su sada cene autobuske karate zaista poskupele.
 
"Ono što imamo kao informaciju je da je 'Srbija voz' s Pančevom ušao u pregovore da se dve kompozicije aktiviraju i da to bude jedna posebna linija koja će voziti putnike iz Pančeva do Pančevačkog mosta", kazao je on.
 
Podsetio je da veliki broj građana Pančeva svakodnevno ide u Beograd, te ocenio da bi te dve kompozicje i Beograđanima, po pitanju saobraćajnih gužvi mnogo olakšale život.
 
Stranka Zajedno koja podržava zahteve građana Pančeva o ponovnom uvođenju redovne linije BG voza do Beograda, sa studentima iz Pančeva juče je Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predala peticiju s tim zahtevom.
  • masa

    05.11.2022 14:14
    hvala nizasta
    ne verujem im ni da snime mrmota kako zamotava cokoladu.
    ne damo nasu autobusku stanicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.