Gimnazija u Somboru obeležila 150 godina postojanja

Somborska gimnazija "Veljko Petrović" obeležila je 150 godina postojanja, a svečanost je održana u Narodom pozorištu u Somboru.
Gimnazija u Somboru obeležila 150 godina postojanja
Foto: FoNet (SPC)
Na svečanosti su bili i ministar prosvete Branko Ružić, patrijarh Porfirije i mađarski državni sekretar zadužen za prosvetu Zoltan Maruža.

Ružić je u govoru istakao da je, tokom veka i po, Gimnazija "uspešno razvijala toleranciju, a učenici sticali kvalitetnu edukaciju".

"Iz Gimnazije 'Veljko Petrović' potekao je veliki broj značajnih imena, a nekadašnji učenici sa ponosom ističu da su bili njen deo", rekao je ministar.
 
Ukazao je da je reč o najvećoj gimnaziji u Zapadnobačkom okrugu i jednoj od najuspešnijih u Vojvodini, koja je kontinuirano pratila tok reformi u oblasti obrazovanja.
 
"I danas ova Gimnazija predstavlja mesto gde se neguje i poštuje svaki učenik, podstiču nove ideje i ide u korak sa potrebama savremenog društva", kazao je ministar.
  • cincibor

    06.11.2022 06:50
    CESTITAM
    Nastavite tako. S ponosom sirite i primenjujte znanje steceno u toj, tradicijom ovencanom Skolom!!
  • deo demosa

    05.11.2022 16:51
    Čestitke!
    Pozdrav i čestitke iz Karlovačke! Vaša gimnazija je nadaleko poznata po sjajnim učenicima koje je iznedrila! Neka bude još 150 :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".