VIDEO: Uhapšeno deset osoba zbog krijumčarenja migranata, kriminalnu grupu činili mladići

Deset osoba sa teritorije Bačke Palanke, Rume i Pećinaca uhapšeno je zbog sumnje da su nedozvoljeno prelazili granicu i krijumčarili ljude.

Jednu organizovanu kriminalnu grupu činilo je deset uhapšeni, čiji je najmlađi član rođen 2004. godine. Veći broj članova ove grupe činili su mladići u svojim dvadesetim godinama, dok su samo tri člana imala više od 30.

Krivičnom prijavom za isto krivično delo biće obuhvaćeni i dvadesetčetvorogodišnji S. N. (1998), za koga se sumnja da je organizator ove grupe, i dvadesetdvogodišnji P. M, koji su odranije u pritvoru.
 
"Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio S. N, od sredine septembra do sredine oktobra 2022. godine, uz novčanu naknadu, najmanje 400 iregularnih migranata ilegalno prevezli iz Bugarske u Srbiju, a potom u Beograd, u cilјu njihovog dalјeg ilegalnog transporta ka zemlјama Evropske unije", navodi se u saopštenju MUP-a.
Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.
 
Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je pronašla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.
 
 
Takođe, u okviru iste akcije, uhapšena je i tridesetdevetogodišnja S. I. u čijem stanu su na teritoriji Pećinaca pronađena tri pištolјa. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Desetoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno Tužilaštvu za organizovani kriminal.

  • @Ante

    09.11.2022 19:44
    Crni Ante, pa policija i hapsi konkurenciju tj. neovlascene distributere migranata, droge, cigareta, nafte, vozila, itd.
  • Mile

    09.11.2022 19:17
    Sta reci
    Mi sve znam i jako smo pamtni pa kada nam dođu izbori tog dana nam pamet nestane super ste svi
  • bananarama

    09.11.2022 19:02
    Odrobijaće svaki po nekoliko godina a po izlasku iz zatvora će krenuti u neki mnogo ozbiljniji kriminal uz pomoć likova koje će upoznati tokom boravka u zatvoru.
    Zapamtite ove inicijale i godišta u zagradama. Za koju godinu čitaćemo mi o njima još. Samo što će tada verovatno biti dileri, ubice, obezbeđenje nekog noćnog kluba, . . .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina