Prosvetna inspekcija će izvršiti nadzor vrtića u Pećincima

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će Republička prosvetna inspekcija izvršiti nadzor vrtića u Pećincima.
Prosvetna inspekcija će izvršiti nadzor vrtića u Pećincima
Foto: Pixabay
Ružić je rekao da će inspekcija izvršiti nadzor nad radom gradskog i pokrajinskog inspektorata, kao i predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" u Pećincima, po isteku roka koji je toj ustanovi dat za izjašnjenje zbog upućivanja dece da idu u vrtić u Šimanovcima.
On je u saopštenju naveo da je je ministarstvo sa pažnjom pratilo postupanje gradske i pokrajinske inspekcije, koje su bile nadležne za postupanje u tom slučaju, u prvom i drugom stepenu.
Ružić je istakao da u prvom planu treba da bude najbolji interes deteta i "nikakva politička prepucavanja ne treba da narušavaju prava dece".
 
"Iako smo u redovnoj komunikaciji sa lokalnom i pokrajinskom vlasti na ovu temu, i lično sam se obraćao predsedniku opštine, poštujem njihovu nadležnost i red postupanja u takvim slučajevima. Ali ako nalazi republičkog inspektora pokažu da postoji osnov za disciplinski postupak rukovodioca, naravno da će ministarstvo takvu odluku i doneti", naveo je on.
 
Majka koja tvrdi da njenom detetu nije dozvoljeno da ide u vrtić u Pećincima zbog njenih političkih stavova, Jelena Mihajlović, pozvala je danas nadležne da donesu odluku o vraćanju dece u matični vrtić.
 
Ona je navela da roditelji dece iz tog mesta "nemaju novca da voze svoje mališane do 30 kilometara udaljenih Šimanovaca, gde su ih prosvetne vlasti poslale".
  • Natasa

    13.11.2022 22:24
    A sto su botove aktivirali da lupaju negativne...a joooj...sramota jedna nad sramotama....svetite se ljudima preko dece koja idu u vrtic...mi nismo dno mi smo rupa bez dna...
  • Bs

    10.11.2022 09:00
    Polako, ima vremena...
  • Garica

    10.11.2022 07:48
    Vrhovni inspektor
    Kad se prevede ministrovo lupetanje, znači da se čeka mišljenje Vrhovnog inspektora, koje će svakako biti protiv prijema deteta u vrtić, jer ga je mama juče na konferenciji dobro "nagazila", a postupak će biti okončan kad dete već krene u školu (ako je i tu budu primili!).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina