Nastavljena potraga za crnim panterom: Poznato šta će biti s njim ako i kad bude uhvaćen

Potraga za crnim panterom, koji je juče viđen u Banji Junaković kod Apatina, nastavlja se danas, a kada bude uhvaćen, plan je da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.
Nastavljena potraga za crnim panterom: Poznato šta će biti s njim ako i kad bude uhvaćen
Foto: Pixabay (ilustracija)
To je za Telegraf rekao načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, koji je juče ceo dan bio na terenu sa kolegama u potrazi za ovom životinjom.
"Zoološki vrt Palić ima najsavremenije sredstvo za uspavljivanje. Maksimalni domet je do 30 metara za uspavljivanje a mi to nećemo da radimo u zatvorenim kontrolisanim uslovima, nego bukvalno na otvorenom", kazao je Ivanović.
On je ispričao da su juče pantera tražili dronom sa termalnom kamerom, te da će tako biti nastavljeno i danas, ako treba i sutra, sve dok ne nađu predatora.
 
"Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili dronom. Uočili smo razne druge vrste životinja - ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini", rekao je Ivanović za Telegraf.
 
Objasnio je i da je teren koji je pretraživan realan onoj autohtonoj, panterovoj, sa vegetacijom, izobiljem divljači, kao i da on u njemu nema prirodnih neprijatelja.
 
Kako je objasnio, sinoć je dron spušten zbog magle, ali se danas nastavlja akcija, sve sa ciljem da se panter locira, imobilizuje i smiri panika.
 
"Mole se građani da ne idu do daljeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić", zaključio je Ivanović
  • Slobodan

    14.11.2022 07:59
    nemojte dron..
    pomislice svasta vodja, da njega neko trazi, pa ce nasi migovi srusiti dron!!
    steta za termo kameru..
  • Slavko

    13.11.2022 22:23
    Liman
    Pravda za crnog Pantera!
  • Miki

    13.11.2022 18:14
    Miki
    Sta dizete,paniku? Doso Panter u posetu svom rodjaku ekonomskom Tigru!Oticice kada sve oglodju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina