FOTO: Počela sadnja 26.000 sadnica kod Melenaca

Sadnja 26.000 sadnica počela je juče na području kanala hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav u ataru sela Melenci, a u okviru akcije pošumljavanja "Srbija sadi".
Jednu od sadnica bagrema zasadila je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković koja je upozorila da je samo sedam odsto površine Vojvodine pošumljeno.
"Važno je da sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji imaju svest o bitnosti pošumljavanja i da svaki građanin može to da uradi sam i da ne mora da čeka nikakvu akciju", rekla je ministarka. 
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić rekao je da je tek jedan odsto područja između Zrenjanina i Kikinde pod šumom dok je direktor "Voda Vojvodine" Srđan Kružević kazao da će u odnosu na prethodne godine biti zasađene dvostruke količine sadnica.
 
Pozvao je sve lokalne samouprave u Pokrajini i zainteresovana udruženja građana da učestvuju u akciji pošumljavanja.
 
 
"Mi smo raspoloženi ne da prodamo, nego da doniramo sadnice kako bismo podigli ukupnu površinu koja će biti pod šumama u Vojvodini, a nadam se u narednih deset godina više nego duplo", naveo je Kružević.
  • Сеновић

    14.11.2022 11:11
    Одмах набавити пчеле
  • ...

    13.11.2022 18:22
    Pozdravljam akciju "Srbija sadi", ali problem je visegodisnja akcija "Srbija sece".
  • mns

    13.11.2022 17:50
    eee...
    još minimum 100 puta toliko , pa da nam vazduh bude za nijansu bolji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".