Oreg: Čestitke Savezu vojvođanskih Mađara na pobedi nad demokratijom

Poslanica u Skupštini Srbije Ana Oreg uputila je "čestitku" Savezu vojvođanskih Mađara na pobedi na izborima za članove Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.
Oreg: Čestitke Savezu vojvođanskih Mađara na pobedi nad demokratijom
Foto: 021.rs

Kako kaže, s obzirom na to da je Ištvan Pastor proglasio "istorijsku pobedu", ne ostaje joj ništa drugo nego da uputi čestitke.

"Ne ostaje mi ništa drugo nego da uputim čestitke, našim političkim protivnicima, na toj istorijskoj pobedi nad demokratijom, koja je sada već na  takvom nivou da je uspela da ukloni svu moguću konkurenciju i svaku prepreku na uspostavljanju vladavine jednog čoveka i njegovoh satelita na svim nivoima vladavine", poručila je predsednica Pokrajinskog odbora Pokreta slobodnih građana.

Ona smatra da smo "živi svedoci istorijskog demokratskog nazadovanja Srbije i Vojvodine.
 
"Kaže Ištvan Pastor da ovakav rezultat nije iznenađenje, jer je postojala samo jedna lista, ali je srećan  što su dobili više glasova nego pre četiri godine. Uz nedostatak medijskog pluralizma i višak manipulacija, višak nepotizma i svevladajuću partokratiju, većini građana koji ne učestvuju u tom političkom igrokazu vladajućih ili mu se protive, nije ostalo ništa drugo nego da  ne učestvuju na izborima, na kojima su lišeni mogućnosti i prava da biraju. Pravi izraz onoga što biračko telo zaista misli o ovim ne-izborima, vidi se pre svega u broju onih koji nisu izašli, a on je preko 60 odsto", dodala je Oreg.
 
Kako zaključuje "na nama je da u budućem periodu uradimo sve da nam se nikada, ni na jednom nivou, izbori sa jednim ponuđenim kandidatom više ne ponove i da ne dozvolimo da antidemokratija postane praksa".
  • Vladika

    17.11.2022 08:57
    Smešno je da ta Ana za koju niko nije čuo, prespavala 30 godina višestranačja, sad proziva stranku koja postoji 30 godina.
  • šandor

    17.11.2022 06:38
    šatro
    političke stranke poput ove koja kritikuje , nikad neće ni postati vlast ! kritikovati znaju i rade svi nesretni ljudi koji nalaze u drugom razlog svoje traljavosti i neuspešnosti !
  • Lajko južni Banat

    16.11.2022 17:06
    U Banatu ako si Mađar a nisi za SVM, nema šanse da se nadaš domu za dete u Zrenjaninu u kom su deca koja srednje škole pohađaju u Zr na mađarskom a dolaze iz drugih mesta. Da ne pričam da ko nije u SVM nema šanse da dobije ni forint iz sredstava koja se dele od Mađarske. Pa nema šanse za stipendiju ni ako ti je dete 5.00.
    Ko nije SVM taj se skroz izoluje. Kako onda da nemaju 100%???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina