Zrenjanin: Počela rekonstrukcija zelenila, izdvojeno sedam miliona dinara

Uklanjanjem dotrajalih stabala i sađenjem novih je u zrenjaninskom Karađorđevom parku danas počela prva faza rekonstrukcije, koja košta sedam miliona dinara.
Zrenjanin: Počela rekonstrukcija zelenila, izdvojeno sedam miliona dinara
Foto: 021.rs
Od toga je Ministarstvo Srbije za zaštitu životne sredine obezbedilo polovinu na osnovu javnog konkursa.
Gradonačelnik Simo Salapura je novinarima izjavio da će park za dve godine napuniti 70 godina, a da će u prvoj fazi njegove rekonstrukcije biti uklonjeno 40 oštećenih stabala i zasađeno 98.
"U javnosti se napravila nepotrebna panika da će mnogo drveća u Karađorđevom parku biti isečeno i uništeno, ali to nije tako jer, na teritoriji ovog parka koji ima 50.000 kvadratnih metara nalazi se 1.196 sadnica i samo tri odsto od ukupnog broja sadnica će biti zamenjeno", ukazao je on.
 
Naveo je i da će u drugoj i trećoj fazi u planu rekonstrukcija pešačkih staza, izgradnja trim staze i sađenje određenih vrsta drveća koje se može uklopiti u tu ambijentalnu celinu.
 
Salapura je rekao da je Zrenjanin u poslednje dve godine pojačao pošumljavanje i revitalizaciju gradskih parkova uz partnerstvo sa pokrajinskom i republičkom vladom.
 
"Prošle godine smo dobili rekordnu sumu novca kada je u pitanju zaštita životne sredine, blizu 30 miliona dinara izdvojeno je za revitalizaciju naših parkova, za ozelenjavanje", rekao je Salapura.
 
Istakao je da je tokom prethodne dve godine zasađeno više od 30.000 sadnica drveća i da je prošle nedelje u ataru sela Melenci zasađeno 26.000 sadnica bagrema uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite životne sredine i JVP "Vode Vojvodine".
  • Realista

    18.11.2022 08:21
    A voda?
    Šta bi sa fabrikom vode? Šta bi sa učesnicima fijaska, šta kaže pravni sistem republike Srbije na sve to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.