Obustavljena potraga za crnim panterom kod Apatina, "klimavi" dokazi da ga je uopšte i bilo

Nakon višednevne pretrage Prigrevačke šume u okolini Apatina i Banje Junaković za crnim panterom, dronovi i termalne kamere koji su korišćeni spakovani su, a potraga je do daljeg obustavljena.
Obustavljena potraga za crnim panterom kod Apatina, "klimavi" dokazi da ga je uopšte i bilo
Foto: Pixabay
Prema izjavi pomoćnika pokrajinskog sekretara poljoprivrede za sektor lovstva Nemanje Ivanovića, potraga koju je on koordinisao u ovom momentu je suspendovana, iako su svi učesnici u njoj spremni da je nastave ukoliko se pojave novi dokazi o tome da se u ovom ataru nalazi divlja velika mačka.
Kako je Ivanović rekao, nakon detaljnog pregleda terena koji je trajao danima nije pronađen ni jedan nedvosmislen dokaz o postojanju ovog predatora u šumama i na poljima oko Apatina, odnosno u ovom delu Podunavlja.
Nisu pronađeni relevatni tragovi na tlu, boravka i ishrane same zveri niti su prijavljena nova viđenja ovakve životinje, pa je osnovan zaključak da su pojedina svedočenja i nedovoljno jasan video snimak isuviše "klimavi" dokazi koji bi opravdali dalje angažovanje brojnog ljudstva, stručnjaka i opreme u potrazi za najverovatnije nepostojećom zveri.
 
Ili je zver uznemirena potragom vrlo brzo otišla sa ovog terena, ili zapravo nije ni postojala, već se radi o uobrazilji očevidaca izazvanoj nedovoljnim poznavanjem ovakve životinjske vrste, smatraju stručnjaci palićkog Zoološkog vrta, koji će preventivno, baš kao i lovočuvari Javnog preduzeća "Vojvodina šume" i pripadnici MUP Srbije, ostati u pripravnosti ukoliko bude potrebno da se potraga za crnim panterom nastavi.
  • MARKO

    17.11.2022 23:38
    Pa ce sad malo tenzije o Kosovu, pa o energentima, pa opet o nekoj crnoj hronici.....a sve to u ritmu sa poskupljenjem svega sto postoji,a najgore je sto se niko ne buni jer su ljudi zatrovani/zaglupljenji novinarima tj. medijima.
  • Сеновић

    17.11.2022 20:58
    Ради се о геопарду.
  • BoeserWolf

    17.11.2022 16:41
    postoji više dokaza da bigfoot postoji, ali se kod nas 98% nacije primilo na ovu priču.
    sutra Udba da kaze da je jednorog vidjen u Rumenci svi bi poverovali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".