Zrenjanin konkurisao za prestonicu kulture Srbije 2024. godine

Grad Zrenjanin konkurisao je za "Prestonice kulture Srbije" 2024. godine na javnom pozivu koje je septembra raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja, saopšteno je danas.
Zrenjanin konkurisao za prestonicu kulture Srbije 2024. godine
Foto: 021.rs
Prema navodima Gradske uprave, članovi komisije za pripremu realizacije i sprovođenje programa "Prestonica kulture Srbije" razgovarali su sa čelnicima tog grada, projektnim timom i predstavnicima ustanova kulture i civilnog sektora koji su predstavili planirani program.
Odluku o izboru projekata na osnovu obrazloženog predloga odluke od strane stručne komisije doneće ministarka kulture i informisanja, a rešenje o dodeli sredstava biće doneto posle usvajanja budžeta za 2023. godinu shodno opredeljenim sredstvima za te namene.
Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu "Prestonica kulture Srbije", koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantan nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope, stoji u saopštenju.
  • /

    19.11.2022 10:22
    /
    vucevic je obecao klasicnu muziku po gradskim busevima u nsu.
    kidnuo je, a sada nema ni buseva a kamoli klasicne muzike.

    cuvajte sve. cega se naprednjak dohvati...
    zna se ko ovde krade
  • Ja

    18.11.2022 16:54
    Pitanje
    Čemu to služi, a usput i ne radi? (mislim na titulu)
  • NS

    18.11.2022 13:30
    Zedni bez vode
    Jedino kurtule

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".