"Dijamant" od države dobio 5,4 miliona evra za novu fabriku u Zrenjaninu

Kompanija "Dijamant" je dobila 5,4 miliona evra državnih subvencija za projekat izgradnje nove i efikasnije fabrike za proizvodnju sirovog i jestivog ulja u Zrenjaninu.
"Dijamant" od države dobio 5,4 miliona evra za novu fabriku u Zrenjaninu
Foto: 021.rs
Kako piše Nova ekonomija, to se vidi iz ugovora koje je preduzeće potpisalo sa Ministarstvom privrede.
Nova fabrika bi trebalo da zaposli najmanje 30 novih radnika do kraja 2024. godine.
"Dijamant" u istom periodu ima obavezu da investira najmanje 32,6 miliona evra.
 
Državna pomoć će biti isplaćena u tri tranše i to tako što će u toku ove godine Dijamantu biti isplaćeno 2,2 miliona evra, 2023. godine 1,8 miliona evra i 2024. godine 1,4 miliona evra.
 
"Dijamant" se obavezao da će 2022. godine zaposliti pet radnika, 2023. godine deset radnika i 2024. godine 15 novih radnika.
 
Kompanija je u vlasništvu hrvatske "Fortenova grupe". U trenutku podnošenja prijave za dodelu subvencija, u decembru 2021. godine, "Dijamant" je u Srbiji zapošljavao 674 radnika.
  • Vladica

    24.11.2022 10:51
    kakva vest
    Kao sto se sve u Srbiji izmanipulise , tako i ova vest nije tacna , tj samo je delimicno tacna , Dijamant ce dobiti 5.4 miliona evra ali će on morati da investira jos 32,1 miliona da bi pomoc dobio i zaposli jos 30 radnika vise nego sto ih sada ima
  • Pobesneli Laloš

    23.11.2022 17:49
    Zbogom pameti
    Ako posle 20 godina ne daju za vodu za piće, bolje da su ti milioni evra dati za izgradnju prečistača otpadnih voda iz Uljare i Mlekare i kroz grad bi konačno počeo da teče čist Begej. Ovako, pare teku u džepove stranaca kojima se besplatno daje Miletićeva ulica, pa se ova važna saobraćajnica usmerava u okolne sporedne ulice.
  • Realista

    23.11.2022 15:33
    newsnet
    Da li je ova vest neki vic? Pa srbija je prebogata država u slučaju da je ovo istina - pa srbi plaćaju drugima da ti drugi prave sebi profit!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".