Lovci upozoravaju: Prosut otrov za glodare na putu Srpski Itebej - Hetin, može biti vrlo opasan

Na putu Srpski Itebej - Hetin, u dužini od više od 150 metara, nepoznata lica su prosula otrov za glodare, javio je Info centar Žitište.
Otrov je uklonjen zahvaljujući lokalnim lovcima, koji apeluju na to da se sa pesticidima i drugim hemijskim sredstvima koji se koriste u poljoprivredi upravlja na bezbedan i odgovoran način.
Kako portal zrenjaninski.com saznaje od lovaca iz Hetina, ovaj otrov je izuzetno opasan, podmukao i agresivan.
Trenutno se proverava stanje na terenu, a o nalazima će javnost biti obaveštena, kažu hetinski lovci.
 
  • Steva

    03.12.2022 16:56
    Antikoagulant
    Lokalne samouprave plaćaju tzv DDD firmama da rade sistemsku deratizaciju. To je u suštini sistemska korupcija i pljačka. Te firme podele meštanima kilograme otrova za glodare koji bude bačen svuda okolo, nestručno, ugrožavajući javnu bezbednost, zdravlje i faunu. To se i tako dogodilo. A lovci plaču... Bolje da puškom ubiju oni, nego da se otruje. Jel tako genijalci?
  • DragCHE

    03.12.2022 14:13
    Cije li su
    parcele pored puta, ko je imao interes da na toj deonici truje glodare, a sa njima i ostale neduzne zivotinje, predatore koji se glodarima hrane, ptice, pse. Da li ce u ovoj drzavi bar jednom neko odgovarati zbog trovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina