Ginekolog Doma zdravlja Bečej u pritvoru, druga doktorka ne može da ispisuje upute i recepte

Ginekolog Doma zdravlja Bečej S.M. nalazi se u pritvoru od 23. novembra i neizvesno je kad će biti pušten, potvrdio je za portal MojBečej.rs direktor te ustanove Slobodan Dimitrov.
Ginekolog Doma zdravlja Bečej u pritvoru, druga doktorka ne može da ispisuje upute i recepte
Foto: Pixabay
Bečejski Dom zdravlja Bečej je i pre privođenja ginekologa imao manjak lekara na ovom odeljenju, a sad je problem i taj što je sa radnog mesta odsutan jedini od dva postojeća ginekologa, koji ima pravo da piše upute i lekove.
Kako je S.M. trenutno udaljen sa posla, poslove ginekologa obavlja samo jedan ginekolog - dr Snežana Ubović.
"Dr Ubović nema pravo da piše upute i lekove zato što radi u privatnoj praksi, a može da vrši pregled pacijentkinja. Dom zdravlja je trenutno u pregovorima sa Republičkim fondom zdravstvenog osiguranja da izabrani lekari privremeno pišu hranarinske liste, upute i recepte umesto nedostajućeg ginekologa", piše u odgovoru direktora Doma zdravlja Bečej Dimitrov portalu MojBečej.
 
Dom zdravlja Bečej trenutno pregovara sa nekoliko ginekologa koji bi bili voljni da dođu u Bečej i obavljaju poslove ginekologa kao dopunski rad, a kako bi mogli da pišu hranarinske liste, upute i recepte.
 
"Dom zdravlja Bečej je u više navrata raspisivao konkurs za ginekologa, ali se na isti niko nije prijavio. Dom zdravlja se svesrdno angažuje na pronalaženju ginekologa, ali ne može da nađe nikoga trenutno, jer je ova specijalnost u velikom deficitu", objašnjava direktor bečejske zdravstvene ustanove.
 
Dom zdravlja je u prethodnom periodu uputio jednu doktorku na specijalizaciju iz ginekologije koja će istu završiti za dve godine.
  • Nisam ginekolog

    07.12.2022 21:01
    u pritvoru
    Ali mogu da pogledam.
  • Pićuka

    07.12.2022 17:39
    @ex chapman
    Prijatelju, ovo je kapitalizam a ne socijalizam. Spusti malo loptu.
  • pajo patak

    07.12.2022 15:34
    ponovo aktuelan hit
    Tome Zdravkovića: ej Данка, Данка, Данка ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina