Pokrajinsko priznanje "Ljudevit Mičatek" uručeno Suzani Kujundžić Ostojić

Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava "Ljudevit Mičatek" uručeno je u petak predsednici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzani Kujundžić Ostojić.
"Razlog da 10. decembar bude datum od pokrajinskog značaja bila je najšira saglasnost da upravo Autonomna pokrajina Vojvodina i cela Republika Srbija jesu primer poštovanja svih prava sadržanih u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima iz 1948. godine. Vojvodina je mesto skladnog zajedničkog života ravnopravnih ljudi, ravnopravnih nacija i ravnopravnih konfesija, mesto vekovima građene i brižno čuvane tolerancije, kao i međusobnog preplitanja različitih kulturoloških obrazaca", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pokrajinsko priznanje za ljudska i manjinska prava izraz je i poštovanja i omaž Ljudevitu Mičateku, doktoru prava, uglednom advokatu i intelektualcu, novinaru i pokretaču časopisa "Dolnozemski Slovak" – jednom od osam predsednika Velike narodne skupštine na kojoj je 25. novembra 1918. doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

"Ovo priznanje je izuzetno značajno za mene i moj dugogodišnji rad, ali i Bunjevcima koji se vekovima bore za svoj identitet, a u tom nastojanju uvek smo imali podršku Pokrajinske vlade", izjavila je Suzana Kujundžić Ostojić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".