Subotica: Izbegličkim porodicama uručeni ključevi 44 novosagrađena stana

U Subotici su uručeni ključevi 44 novosagrađena stana, namenjena izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Subotica: Izbegličkim porodicama uručeni ključevi 44 novosagrađena stana
Foto: Pixabay
Stanovi su u roku od godinu dana izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa. Ukupna bruto površina zgrade iznosi oko 3.000 metara kvadratnih, za koje je izdvojeno oko 1,2 miliona evra.
Trideset dva stana namenjena su za korisnike sa izbegličkim statusom, dok će 12 stanova koristiti korisnici koji će u budućnosti uživati uslugu socijalnog stanovanja, pod zaštićenim uslovima.
Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je da su ove porodice propratile devedesetih godina zbog rata na prostoru bivše Jugoslavije, a sada su konačno doživele trenutak kada će moći da imaju bolji život, okrenut optimističnijoj budućnosti.
 
"Evropska unija je, zajedno sa svojim partnerima, godinama vredno radila na tome da se zbrinu brojne porodice, za šta je izdvojeno 196 miliona evra kako bi se izgradili stambeni objekti. Uložen je veliki napor i do sada smo uspeli da obezbedimo 6.600 stambenih jedinica, od ukupnog cilja koji iznosi 7.548", kazao je ambasador Žiofre.
 
Rajka Babić, kojoj su uručeni ključevi stana, rekla je da joj je zadovoljstvo da se u ime svih zahvali na svemu što je urađeno kako bi danas imali svoj dom.
 
"Kao jedanaestogodišnja devojčica sam sa ocem, bakom i dekom, 1995. godine, izbegla iz Srba, iz Hrvatske. Posle 23 dana, dugog putovanja, stigli smo u Novi Žednik gde smo smešteni u Kolektivni centar. Teške su godine iza nas i nerado se sećamo tih vremena. Danas sa suprugom imam dve ćerkice i odlučni smo da od ovog trena gledamo samo napred", rekla je ona.
 
Za deset godina Komesarijat je uradio 6.819 stambenih rešenja, a do kraja godine će obezbediti još 50. "Porodicama želim nov početak i srećan život", poručila je Nataša Stanisavljević, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije.
  • Дуле

    11.12.2022 23:49
    Зато су и побегли овамо,још само борачке пемзије да им дамо!
  • Izbeglicama???

    10.12.2022 13:22
    Odnosno članovima SNS stranke koji su dovezeni da je podržavaju mimo svih pravila.
  • Aleksej

    10.12.2022 12:00
    Uh...
    Zju posle 25 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina