Predložen budžet Zrenjanina za 2023. od 5,5 milijardi dinara

Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je predlog budžeta grada od 5,5 milijardi dinara i programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova za narednu godinu.
Predložen budžet Zrenjanina za 2023. od 5,5 milijardi dinara
Foto: 021.rs
Članovi Gradskog veća usvojili su i predloge izmena odluke o lokalnim komunalnim taksama i odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, na osnovu čega će ti iznosi biti uvećani u narednoj godini.
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ukazao je da se od ukupno planiranog obima budžeta za 2023. godinu blizu milijardu dinara odnosi na kapitalne projekte, odnosno kapitalne investicije.
"Reč je o nastavku izgradnje kanalizacione mreže i nastavku izgradnje gradskog stadiona, takođe i o javno-privatnim partnerstvima koji su bitni za zaštitu životne sredine, o sanaciji gradske deponije, o javno–privatnom partnerstvu za putnu infrastrukturu i niz drugih projekata", rekao je.
 
Naveo je i da je budžet za 2023. godinu za zaštitu životne sredine uvećan za skoro 200 miliona dinara.
 
On je ukazao da je Gradsko veće promenilo program koji se tiče otuđenja gradskog građevinskog zemljišta zbog zainteresovanosti investitora.
 
"U pitanju je parcela od 12 hektara i sada polako finalizujemo te pregovore, a javnost će o tome biti obaveštena u narednom periodu, kada budemo finalizovali dogovor", poručio je Salapura.
  • AV

    12.12.2022 09:49
    Hoce li da pretenke za pijacu vodu iz cesme??
  • Janos

    11.12.2022 20:27
    Suboticka
    Eh po 100 put a sredstva iz budzeta za sanirane tj asfatiranje suboticke ulice duzine svega 300m opet nigde a obecano je da ce se to uraditi ove godine ovo je 10 g kako se obecava.gradjani suboticke ce i nadalje slati decu u skolu u cizmama i ici na posao takodje u cizmama posto nemamo sredtava da kupimo gumene camce .pitamo se mi gradjani dokle vise?
  • Voda

    11.12.2022 18:27
    Sve sami strucnjaci za unistenje. 20 godina isti, samo druge boje dresovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina