Vrbas dobio Ruski kutak i nove prostorije Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva

Ruski kutak i nove prostorije Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva "Rod" otvorene su u Vrbasu.
Otvaranju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, članovi udruženja srpsko-ruskog prijateljstva iz 25 gradova i opština u Srbiji, kao i predstavnici Ruskog balkanskog centra i Ruskog doma u Srbiji. 
U novootvorenom kutku Ruski dom je priredio izložbu radova "Ruska civilizacija".
Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević rekao je da je u avgustu 2017. godine ta opština potpisala sporazum o bratimiljenju s ruskim gradom Kostroma.
 
"Sporazum otvara mogućnosti povezivanja u više oblasti - od obrazovanja i kulture, preko sporta, turizma i zaštite životne sredine, do saradnje u oblastima privrede i lokalne politike. Verujemo da će naše bratsko prijateljstvo s narodom Rusije nastaviti da se razvija, a da će Ruski kutak doprineti razmeni saradnje u oblasti kulture, nauke i svim drugim oblastima", rekao je Rojvić.
 
Pre otvaranja prostorija u svečanoj sali opštine priređen je svečani prijem i održan okrugli sto na temu unapređenja prijateljskih odnosa i saradnje.
 
Nakon otvaranja Ruskog kutka održani su Susreti udruženja i društava srpsko-ruskog prijateljstva Srbije.

Teme

Vrbas
  • Pićuka

    18.12.2022 15:32
    Mislim da je to odličan kutak. I Srbi, kao i Rusi, vole da se napiju ko majke. Sve ostalo je baljezganje.
  • Ime

    17.12.2022 03:40
    hmmmm

    pa sramota je vucicu da ovako pljujes po nama!!!
  • @Lala

    14.12.2022 14:32
    @Maroder
    @Lala 99-te su nam Rusi itekako pomogli, jer sama cinjenica da imaju nuklearno oruzije je bila dovoljna da Amerikanci ne smeju da krenu pesadijom jer su im Rusi rekli da je to crvena linija, a samim tim zbog toga Amerikanci 99-te su ostali kratkih rukava i nisu uspeli da od Srbije iznude "potpis" za Kosovo u UN-u. I samim tim je tapija za Kosovo u rukama Srbije.
    @Maroder kazes sta o ovome isle Poljska, Balticke republike, Holandija ? Hahahahahahahaha zar stvarno mislis da nas zanima sta misle Poljaci hahahahahaha ti nisi normalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina