Za vojvođanske đake u petak kraj prvog polugodišta

Učenici iz vojvođanskih osnovnih i srednjih škola imaju još dva radna dana u prvom polugodištu koje se završava u petak, 23. decembra, a od ponedeljka zvanično počinje zimski raspust.
Za vojvođanske đake u petak kraj prvog polugodišta
Foto: 021.rs
On će za učenike osnovnih škola u Pokrajini trajati do petka, 13. januara, dok će srednjoškolci imati nedelju dana kraći zimski raspust, tačnije do petka, 6. januara.
Srednjoškolci se na nastavu vraćaju 9. januara, kada počinje drugo polugodište, a osnovci u ponedeljak, 16. januara.
Osnovci i srednjoškolci u ostatku Srbije u školu će ići i naredne nedelje, pošto se njima prvo polugodište završava u petak, 30. decembra.
 
U mnogim školama sednice nastavničkih veća su zakazane za početak iduće nedelje tako da je ovo udarni period za ocenjivanje i zaključivanje ocena.
 
Za učenike van područja Vojvodine zimski raspust počinje u ponedeljak, 2. januara. Za osnovce se raspust završava u petak, 20. januara, a za srednjoškolce u petak, 13. januara.
 
Drugo polugodište za učenike osnovne škole počinje u ponedeljak, 23. januara, a za srednjoškolce u ponedeljak,16. januara.
 
Nakon zimskih ferija sve đake sredinom februara čeka kratak predah zbog Dana državnosti, koji se proslavlja 15. i 16. februara. Pošto ovi dani padaju u sredu i četvrtak, školskim kalendarima i u Vojvodni i u ostatku Srbije je predviđeno da petak, 17. februar bude neradni pa đaci sa vikendom neće ići u školu od 15. do 19. februara.
 
U vojvođanskom školskom kalendaru ovaj predah je nazvan Sretenjski raspust.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.