Gak: Deca povređena u obrušavanju plafona u vrtiću u Inđiji su dobro

Deca koja su juče povređena kada se na njih u vrtiću "Neven" u Inđiji srušio plafon su, prema rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, dobro.
Gak: Deca povređena u obrušavanju plafona u vrtiću u Inđiji su dobro
Foto: Pixabay
Kako je rekao Gak, očekuje se da njih dvoje, koliko ih je zadržano na dodatnom posmatranju u Dečijoj bolnici u Novom Sadu, danas možda budu puštena kućama.
Gak je za Tanjug podsetio da je od šestoro dece, četvoro odmah juče pušteno kući sa lakšim povredama, dok je dvoje preventivno zadržano na dodatnom lekarskom posmatranju.
"Jutros sam proveravao i rečeno mi je da su u stabilnom stanju. Najvažnije je da su deca dobro. Sam Bog ih je sačuvao. Juče je na lice mesta izašao građevinski veštak i konstatovano da je očigledno kako je monta pukla, da je problem nastao pri njenoj gradnji i da ništa nije moglo da se vidi golim okom", rekao je on.
 
Dodao je da će detaljan građevinski izveštaj biti gotov za nedelju dana ali da nije bilo nikakvih naznaka da nešto može da se dogodi.
 
"Desilo se, od odgovornosti ne bežimo, ali moram da kažem da to zaista nije moglo da se predvidi. Ništa se nije videlo, što bi ukazivalo na probleme. Može da se dogodi, a niko valjda ne ide i ne kucka stalno u plafone zgrada, makar one bile i stare", naglasio je Gak.
 
Prema njegovim rečima, deca koja su išla u "Neven" jutros su otišla u drugi, novi inđijski vrtić "Labud".
 
I on je popunjen ali trenutno, pošto zbog hladnog vremena dosta dece zbog nazeba ne dolazi u vrtić, u njemu trenutno ima mesta i za decu iz "Nevena".
 
Gak kaže i da je i jutros razgovarao sa četvoro roditelja povređene dece, da je razgovor bio korektan te da je otac jedne devojčice koji je građevinske struke i sam, kada je video kako je plafon pukao, rekao da je prosto neverovatno kako se to desilo.
  • Realista

    21.12.2022 19:29
    jedan za sve?
    Da li je predsednik opštine sada i portparol kliničkog centra? Doktor medicine možda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.