Kod Subotice i Horgoša nađeno još 200 iregularnih migranata

Policija je našla ukupno 202 iregularna migranata kod Subotice i Horgoša, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kod Subotice i Horgoša nađeno još 200 iregularnih migranata
Foto: 021.rs
Kako je navedeno, policija je 109 migranta našla u Radanovačkoj šumi kod Subotice, među kojima i dve osobe koje policija drugih zemalja traže zbog krivičnih dela.
Policija je našla i automatsku pušku s municijom, i manju količinu marihuane.
Na teritoriji Horgoša, nađena su 93 migranta koji će biti prevezeni u prihvatne centre, dodalo je Ministarstvo. Radio-Televizija Srbije je prenela da je u grupi migranata kod Subotice bilo i 25 "bezbednosno interesantnih osoba" od kojih "dve potražuje svetska policija".
 
Radi se o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu poternicu za najteža krivična dela, objavila je RTS.
 
Načelnik Uprave Granične policije, Mile Jandrić, kazao je da je jedan od njih u nekim evropskim zemljama osumnjičen za terorizam, a da je drugi bivši snajperista 313. brigade regularne vojske "Badri", Abdul Basir Hašami.
  • Dejan

    29.12.2022 20:10
    Dil
    A sta su to regularni migranti i oni sto su ih na rts nazvali economski migranti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".