LSV: Železnica u Vojvodini je devastirana zbog centralizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je ocenila da je železnica u Vojvodini "devastirana zbog strogo centralizovanog sistema".
LSV: Železnica u Vojvodini je devastirana zbog centralizacije
Foto: Pixabay (ilustracija)

U saopštenju povodom sinoćnog iskliznuću vagona-cisterne sa eurodizelom na pruzi između Orlovata i Farkaždina, u Banatu, LSV je ukazala da se centralizacijom sistema "zanemaraju potrebe građana".

Funkcioner LSV-a Jan Gages je kazao da je "vojvođanska železnička mreža nekada bila jedna od najgušćih u Evropi", a "danas je na izdisaju".

Javno preduzeće za železnički prevoz tereta "Srbija kargo" sinoć je saopštilo da je između Orlovata i Farkaždina došlo do iskliznuća jedne vagon cisterne sa eurodizelom, ali nema opasnosti po ljude i životnu sredinu.

  • Iz Principa

    01.01.2023 17:48
    Idite u Hit-Tvit nedeljom na PINK-u pa kukajte o našoj Vojvodini i kukajte " Gde su naše pare". U međuvremenu može i pevanje sa Karleušom i sa vlasnikom TV Pink. Bljak! Niste ničiji samo ste svoji i vodite računa o svom novčaniku. Užas.
  • Decentralizacija

    01.01.2023 11:51
    SZVIPO
    Vreme je za stranku koja ce imati samo 1 tacku programa, a to je (promena ustava u kojem ce se opstinama vratiti izvorni prihodi) isto kao sto je bilo i pre 1990 god. Stranka koja nista drugo nece imati u programu, koja nista drugo nece pominjati osim ovog zahteva, i nijedna druga tema joj nece skretati paznju. Uz obavezu da ta stranka nece uci u koaliciju nikad sa nikim ko nece da ispuni taj zahtev za decentralizaciju na prvoj sednici i prvoj tacki glasanja u skupstini. Ta stranka za promenu ustava i vracanje izvornih prihoda opstinama, ne treba da se zove recimo "stranka za decentralizaciju" ili slicno jer to skrece temu, nego bas da se zove tako SZVIPO (Stranka za vracanje izvornih prihoda opstinama) i imace siroku bazu potencijalnih glasaca ne samo u Vojvodini nego i u celoj Srbiji. Nema vise zezanja, dogorelo je do nokata za one koji su nastanjeni van Beograda.
  • Bulevarac

    01.01.2023 08:17
    Sve super, sve tačno, nego, da pitam vas iz LSV-a:

    Šta ste tačno, za vreme 22 godine koje provodite u vlasti, učinili za decentralizaciju koju pominjete non-stop? Evo, ja ću da vam odgovorim - apsolutno ništa. 22 godine imate mogućnost da utičete na odluke i nikako da se setite da bi mogli da nešto povodom toga i da uradite. Vaša borba za autonomiju se svodi na pamflete i saopštenja, jer za drugo očito niste sposobni. Sva sreća pa ima i drugih stranaka koje se takođe zalažu za autonomiju, pa vas gospodo više nećemo morati da slušamo i gledamo posle lokalnih izbora (osim Čanka kada treba da posluži kao dekor u Ćirilici ili negde slično).

    Sportski pozdrav i da se ne ljubimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina