U Zrenjaninu prvog dana nove godine rođene tri bebe

U Zrenjaninu su prvog dana nove godine rođene tri bebe, a prva prinova u porodilištu u tom gradu je devojčica Tabita, teška 3,4 kilograma i dugačka 52 centimetra.
U Zrenjaninu prvog dana nove godine rođene tri bebe
Foto: Pixabay (ilustracija)
Po rečima šefice Odseka za neonatologiju zrenjaninske bolnice Svjetlane Ždrale, na tom odeljenju je danas smešteno 19 beba sa svojim mamama i sve su, kako je rekla, u dobrom zdravstvenom stanju.

Dodala je da je osoblje neonatologije obezbedilo kostime vilenjaka za sve bebe.

"Sve smo sami organizovali i potrudili se da nabavimo odelca za našu decu i kapice. Želeli smo da nam deca danas budu posebno lepa i doterana, ali i da mame imaju posebnu uspomenu na ovaj dan, posebno jer nisu kod kuće, ali da se osećaju ushićeno i presrećno jer su uradile najlepšu stvar u životu, postale su mame", navela je Ždrale.
 
Ginekolog-akušer zrenjaninske bolnice Aleksandar Beljac kazao je da je tokom 2022. godine u toj zdravstvenoj ustanovi rođeno 607 dečaka, 592 devojčice i 17 pari blizanaca.
 
Porodilište je danas posetio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je majci prvorođene bebe uručio auto-sedište, poklon gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, a majkama ostalih beba poklon pakete koje obezbeđuje grad Zrenjanin.
  • Lela

    01.01.2023 14:33
    Lepo, bilo bi vise beba u Zrenjaninu da poslodavci i ostali cinioci ne vrse pritisak na mlade da ne stvaraju porodicu. Kroz ucenjivanje od strane "gazda" do lose materijalne situacije, niskih primanja, stambene situacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.