Inđija: Opozicija predlaže povećanje naknade za građevinsko zemljište

Naknada za građevinsko zemljišta koja danas u Inđiji iznosi 12 evra po kvadratu bi prema mišljenju odborničke grupe "Građanin" trebalo da iznosi oko 20 evra.
Inđija: Opozicija predlaže povećanje naknade za građevinsko zemljište
Foto: 021.rs
Ovu temu je pokrenuo odbornik Strahinja Jovanović na pretposlednjoj sednici lokalnog parlamenta. Jovanović smatra da povećanje naknade ne bi zaustavilo stanogradnju ali bi bio veći priliv novca u budžetu, piše inmedija.rs.

Odgovarajući odborniku opozicije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je rekao da bi donošenjem takve odluke lokalna samouprava delovala neozbiljno.

– Nikada nismo radili tako da na sitno menjamo odluku. Menjamo suštinski ili nećemo menjati. Slažem se da bi takva odluka bila opravdana, podići sa 12 na 15 ili 20 evra, ali na prosečnu zgradu koja ima 3 do 4 hiljade kvadratnih metara, koje se trenutno grade u Inđiji, to je negde oko 9 hiljada evra i samo ispadnemo neozbiljni - izjavio je Gak.
 
Podsetimo da je odluka o naknadi za građevinsko zemljište promenjena 2017. godine kada je cena od 100 evra po kvadratu smanjena na 12 evra. Za Vladimira Gaka, to je bio odgovoran potez.
 
– Upravo sada vidimo koliko je ta odluka bila značajna jer nije poenta uzeti u tom momentu od investitora nešto više pa onda smanjite broj zainteresovanih ljudi. Morate da raditi upravo ono što smo uradili, došle su fabrike, došle su investicije i nakon sto godina plaćaće porez na imovinu – kazao je Gak.
  • jel

    12.01.2023 00:16
    Pitanje
    Pitanje je da li ce ako se povisi recimo cena , da li ce to znaciti i povecanje cene kvadrata? Ja bih na vasem mestu zabranila rast cena kvadrata ...Jer ovo sto se sad dopusta je krajnje neozbiljno. Pozz
  • Zoća

    11.01.2023 13:07
    Gak nije lopov kao njegovi predhodnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.