Iscureo amonijak na teretnoj pruzi kod Pančeva, u bolnici bilo 20 osoba, među njima i deca

Dvadeset osoba hospitalizovano je tokom noći zbog izlivanja amonijaka iz auto-cisterne kod Pančeva, potvrdio je direktor Opšte bolnice Slobodan Ovuka.
Iscureo amonijak na teretnoj pruzi kod Pančeva, u bolnici bilo 20 osoba, među njima i deca
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako prenosi portal 013info, oko 22.30 sati, u naselju Topola na teretnoj pruzi, došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne.
Vatrogasci i policija su na terenu, a evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća.
Portal 013info prenosi da više nema opasnosti za građane.
 
Direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka potvrdio je za Danas da je u toku noći zbog izlivanja amonijaka iz auto-cisterne bilo hospitalizovano 20 ljudi. U Pančevačkoj bolnici trenutno ne leži nijedan pacijent zbog trovanja amonijakom.
 
Kako je naveo, posle 00.30 časova, nakon izlivanja amonijaka, u ovu bolnicu primljeno je oko 20 osoba, među njima je bilo i dece.
 
"Dve osobe su bile na kiseoniku, ali su i one puštene kući. Niko od pacijenata nije pokazao znake akutnog trovanja amonijakom, već su imali blaže tegobe. Sada se osećaju dobro i svi su pušteni kući", dodao je direktor bolnice u Pančevu.
Do curenja je došlo na parkingu firme Saga, objavio je Tanjug. Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga, već kolosek koji pripada Azotari Pančevo.
 
 
Podsetimo, krajem decembra na pruzi Pirot-Dimitrovgrad iskliznule su četiri vagon-cisterne sa amonijakom. 
  • roBOT

    14.01.2023 23:39
    @sendwich
    Ma ko još gleda minuse i pluseve. Ali ako vam toliko smeta aj da pišemo 021 da ukinu minuse i pluseve. Biće više komentara. Nikad ne mogu botovi nadjačati većinu. Oni samo prevagnu kad je ni tam ni vam.
  • Djura

    13.01.2023 23:38
    Amonijak
    Šta je sporno više sa tim amonijakom. Ko se tu takmiči i otima poslovr, sabotira konkurenciju ili šta god. Ko pre devojci, sam u nju upada ali amonijak nije šala. Dozovite se pameti dok je vreme
  • s

    13.01.2023 23:25
    Zar nikome nije sumnjiva ucestalost ovih akcidenata na teretnim prugama po Srbiji ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina