Uprkos najavi i sprovedenom tenderu - oronuli most kod Sombora nije obnovljen

Iako je u januaru prošle godine iz "Puteva Srbije" najavljeno da će biti rekonstruisan most preko Velikog bačkog kanala na obodu Sombora, to se nije dogodilo.
Kako piše Dnevnik, i ovog januara putnici od Sombora do Apatina prelaze preko oronulog mosta koji još od 70-ih godina prošlog veka, kada je i izgrađen, nije ozbiljnije obnovljen.
"Putevi Srbije" su još tokom 2021. godine sproveli javnu nabavku za rekonstrukciju mosta preko Velikog bačkog kanala, kod "Elektrodistribucije" na Apatinskom putu u Somboru i nakon okončanja postupka, 27. januara 2022. godine je izabran izvođač radova. 
Tada je posao je dodeljen grupi izvođača koju čine "Srbijaput" a.d. Beograd, "Vest gradnja" d.o.o. Šabac i "Srbijaput logistika i izgradnja" d.o.o. Beograd, a vrednost radova je procenjena na 109.769.429 dinara bez PDV-a.. Tada je ujedno najavljeno potpisivanje ugovora sa izvođačem do proleća, nakon čega je trebalo da počne obnova mosta.
 
"S obzirom na to da trenutni vremenski uslovi nisu idealni za izvođenje radova, realno je da ćemo radove započeti posle 31. marta 2022. godine, do kada i zvanično traje Zimska služba i zimsko održavanje puteva", naveli su krajem januara prošle godine "Putevi Srbije".
 
U međuvremenu, tokom prošlog leta "Putevi Srbije" su obnovili dobar deo puta od Apatina do Sombora zbog čega je nekoliko sedmica bio onemogućen saobraćaj ovim pravcem, pa ostaje nejasno zašto tada nije ispunjena i obaveza rekonstrukcije mosta kod Sombora, ako ni zbog čega, a ono zbog manjeg malteretiranja vozača, koji su u toku radova na ovom pravcu morali da od Sombora do Apatina idu zaobilaznim putem, preko Prigrevice.
 
Sagrađen daleke 1964. godine most preko Velikog Bačkog kanala je tako i danas u veoma lošem stanju, pešačke staze su oronule, bankine potpuno propale a kolovoz koji je popločan granitnim kockama je takođe u lošem stanju, pošto su kocke na pojednim delovima mosta skroz upale, pa su se na tim mestima pojavile izuzetno velike i opasne udarne rupe i kolotrazi. Dodatni problem se javlja tokom iole obilnijih padavina kada se u podnožju mosta stvaraju velike bare, zaključuje Dnevnik.
  • Sc.T

    16.01.2023 11:39
    Koje je to ruglo od mosta, rupe tolike da ceo točak od autobusa upada

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.