U planu rekonstrukcija pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić

Preduzeće "Park Palić" raspisalo je tender za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić, dužine 784 metara, u vrednosti od 21 milion dinara bez PDV-a.
U planu rekonstrukcija pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić
Foto: 021.rs
Predviđena širina staze je 2,5 metara do od 3,5 metara, a biće obezbedjeni i uslovi za nesmetano kretanje lica sa posebnim potrebama.
Kako se navodi u dokumentaciji, konstrukcija trotora je asfalt koji je u relativno lošem stanju, sa velikim oštećenjima i promenljive širine, a usled atmosferskih uticaja se javljaju termičke pukotine i oštećenja.
Planirano je popločavanje staze klinker pločama u crvenoj boji sa oker bordurom i ivičnjakom, a u samu stazu implentirana je traka vodilja za osobe sa oštećenim vidom.
 
Istaknuto je da se vodilo računa o očuvanja postojećih staza sa nasleđenim širinama, u skladu sa karakteristikama pejzažnih i baroknih parkova i o uslovima zaštite i očuvanja staništa zaštićenih vrsta.
 
Duž obnovljenih i uredjenih pešačkih staza, uz samu istočnu obalu jezera planirano je postavljanje urbanog mobilijara postavljanjem novih klupa i korpi za otpatke u delu od obale Lajoša Vermeša do Muškog štranda. Predvidjeno je i postavljanje ili zamena stilskih klupa.
 
Uslovi za način izvodjenja radova pribavljeni su od Medjuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Subotice, kao i rešenje o uslovima zaštite prirode od Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.