Vučević otkrio spomen-bistu potpukovniku Goranu Ostojiću u Bačkom Dobrom Polju

Spomen-bistu potpukovniku Goranu Ostojiću, stradalom načelniku štaba 63. padobranske brigade, otkrio je u Bačkom Dobrom Polju ministar odbrane Miloš Vučević.
Vučević otkrio spomen-bistu potpukovniku Goranu Ostojiću u Bačkom Dobrom Polju
Foto: FoNet (Ministarstvo odbrane)

Ostojić je poginuo 28. jula 1998. godine u rejonu Juničkih planina, u blizini karaule Košare.

"Naša obaveza kao države je da se ovo nikada ne zaboravi i da nemamo opet protok vremena od gotovo 25 godina, a da se ne setimo svojih heroja ili da to tiho i stidljivo govorimo ili da pokušaju ponovo da nam izbrišu sećanje i pamćenje na ono što smo i ko smo", rekao je Vučević.
Prema njegovim rečima, potpukovnik Goran Ostojić bio je jedan od najboljih mladih oficira u nekadašnjoj Vojsci Savezne Republike Jugoslavije, a sudbina je učinila da "ode u večnost i legendu kao najveći patriota, div, junak velikog srca, najhrabriji među najhrabrijima".
 
Vučević je rekao da "za razliku od onih koji su se stideli i ćutali o našim junacima, danas Srbija ponosno govori o istini, herojstvu, drugarstvu, patriotizmu, o bici na Košarama, i ne samo o njoj, i odaje počast stradalim junacima".
 
"Danas Srbija jača svoju vojsku, jer nema države bez snažne vojske i više nikada se neće ponoviti da neko administrativnim merama ukida naše slavne jedinice, da neko oduzima zastave 63. padobranskoj ili 72. brigadi, jer su te zastave ovenčane njihovim pobedama i odlikovane stradanjem njihovih pripadnika", kazao je Vučević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.