Iz zatvora u Pančevu prevario pet advokata, ubedio ih da mu uplate novac

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je nadležnom sudu optužni predlog protiv D. S. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare u produženom trajanju.
Iz zatvora u Pančevu prevario pet advokata, ubedio ih da mu uplate novac
Foto: 021.rs
On je, kako navode iz Tužilaštva, od maja 2020. do 2. februara prošle godine, kao osuđenik na izdržavanju kazne u zatvoru u Pančevu, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, u čak pet navrata doveo u zabludu oštećene koji su - advokati.
Kako se dalje navodi u optužnom predlogu, a koji prenosi Novosti, optuženi je kontaktirao sa advokatima, govorio im da se nalazi u zatvoru i da, u raznim predmetima, ima svojstvo oštećenog. 
Zatim je isticao da mu je potrebno njihovo zastupanje i tražio da mu uplate novčane iznose predujme troškova na račun zatvora, sa obećanjem da će im novac vratiti, što nikad nije i učinio.
 
Tužilaštvo traži da sud optuženog oglasi krivim i osudi ga na pet godina zatvora, kao i novčanu kaznu od 500.000 dinara.
  • salajka

    08.02.2023 19:53
    Koji su to advokati? Steta sto ne postoji kazna za glupost !Ali i pored svega u ovoj proci nesto nestima! NEko je vec to iskomentarisao pa da se ne ponavljamo!
  • Svako

    08.02.2023 17:37
    Jao kad pogledam komentare. Pa nisu advokati krivi za stanje u državi, već oni koji su glasali za Slobu, DOS, DSS, DS, SNS i sve ostalo što je izmigoljilo ispod kamena. Nema ovde pomoći.
  • ex chapman

    08.02.2023 15:32
    logika
    nesto mi tu nije logicno - trazio je da mu uplate novac na racun ZATVORA? a on je tu bio na izdrzavanju kazne? kakve veze on ima sa racunom zatvora?
    i kome su ikad advokati davali novac za predujam troskova. upravo je obrnuto - oni uzimaju novac
    bice da je to ipak bilo nekako drugacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina