Narodno pozorište u Subotici u funkciji do kraja ove godine

Narodno pozorište u Subotici biće u funkciji do kraja 2023. godine.
Narodno pozorište u Subotici u funkciji do kraja ove godine
Foto: 021.rs
To je rekao pokrajinski premijer Igor Mirović.
"Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, finansiraće završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici, sa dodatnih 674 miliona dinara. Pod svodovima Narodnog pozorišta u ovoj godini imaćemo prve nastupe subotičkih umetnika i umetnika iz zemlje i sveta", izjavio je Mirović danas u Subotici, nakon potpisivanja ugovora za izvođenje VIII/2 faze radova.
Ukupna vrednost ugovora iznosi 1,15 milijardi dinara sa PDV-om, od čega je Ministarstvo kulture obezbedilo 400 miliona, a Grad Subotica 80 miliona dinara.
 
"Subotica će dobiti objekat koji će biti hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, verujem, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada. Uz brojne izazove i probleme možemo da kažemo da ćemo biti generacija koja će završiti radove na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, i da ćemo u ovoj godini Pozorište vratiti u funkciju. Iz želje da ubrzamo radove, Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju u ovoj poslednjoj fazi izdvojila novac u prošlogodišnjem rebalansu budžeta i ta odluka je ubrzala proceduru i dovela do plana da radove završimo ove godine. Uspeli smo kao tim uz međusobnu koordinaciju da obezbedimo deo sredstava da radovi počnu", izjavio je Mirović.
 
Prema rečima gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, sa ovom fazom biće okončani svi završni građevinsko-zanatski radovi u svim blokovima zgrade osim u koncertnoj dvorani, koja je sama po sebi zasebna celina i radiće se u narednoj fazi. 
 
Narodno pozorište će na raspolaganju imati glavnu pozorišnu salu, kamernu scenu, probne sale kao i sve potrebne prostore za rad glumaca, tehnike i administracije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina