FOTO: Strogo zaštićena vrsta ptica spasena iz zatočeništva u privatnom dvorištu

Ukupno 11 zarobljenih češlјugara, strogo zaštićene vrste ptica, pronađeno je početkom nedelje u Subotici.

U akciji su učestvovali Grupa za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine - PU Subotica, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode.

Češlјugari su zatečeni u pomoćnoj prostoriji privatnog dvorišta, svaki u zasebnom kavezu, navode u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode. Osim toga, pronađene su i mreže i zamke za hvatanje ptica.

Nakon pregleda ptica, pet češlјugara je uz pomoć čuvarske službe "Palić - Ludaš" vraćeno u prirodu, dok je ostalih šest, koji nisu bili za puštanje, zbrinuto u prihvatilištu Zoološkog vrta "Palić" do povolјne prilike. 
 
 
Protiv osobe koja je držala ove divlјe ptice pokrenut je odgovarajući pravosudni postupak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina